Hoe kies ik een Home Golf installatie?

1. Welke ruimte heb je nodig om een installatie te kunnen plaatsen?

Indoor golf kan je thuis op een ruimte van 3 meter breed en 4 meter diep. We raden een plafondhoogte aan van 3m om met een driver te kunnen slaan. Een lagere plafondhoogte kan uiteraard als je zelf niet groot bent of enkel met je ijzers wil trainen. 🏌️‍♂️

2. Ben je op zoek naar een mobiele installatie of een echte golfstudio?

MOBIELE OPSTELLING

Voor een mobiele oplossing hebben wij in ons aanbod gekozen voor de netten van the net return. Deze netten vangen de bal op en laten deze ook opnieuw terugkeren. The Net Return biedt twee types: het Home net en het Pro net. Het verschil tussen beiden zit men enkel in de grootte:

net angle.jpg

HOME

  • Hoogte: 214 cm

  • Breedte: 214 cm

  • Diepte: 110 cm

  • Gewicht: 18 kg

PRO

  • Hoogte: 232 cm

  • Breedte: 244 cm

  • Diepte: 110 cm

  • Gewicht: 14 kg

Zoals je kan zien is het PRO net iets breder en hoger. Dit biedt een extra comfort en veiligheid tijdens het slaan. Beide netten zijn verkrijgbaar met zijnetten (side barriers). Deze zijnetten zorgen ervoor dat de ballen die je "shankt" opgevangen worden en geen schade aanrichten. 😊

Een golfnet hoeft niet duur te zijn! Bij Decathlon vind je voor 60 Euro reeds een practice net. Het verschil in prijs zit in de kwaliteit van de gebruikte materialen (duurzaamheid net). Kies dus een net dat bij de intensiteit van je gebruik past!

GOLF STUDIO

Wanneer je opzoek bent naar een home golf studio dan wordt jouw studio uitgerust met een impact screen in plaats van een net. Dit doek bestaat uit drie lagen en vangt de bal op. Het is belangrijk om goed na te gaan wat de kwaliteit van je scherm is. Kies voor een scherm dat weinig geluid maakt en een mooie projectie geeft. Hoe groter de naden, hoe meer gepixeld je beeld zal zijn! Bespaar niet op kwaliteit, hier ga je achteraf spijt van krijgen...

3. Ga voor een kwalitatieve mat want je gaat vaak spelen 😊

In onze webshop bieden we drie matten aan: golfmat QUATTRO de PRO TURF en de TEE line. 

De pro turf heeft een standaard afmeting van 2 op 3 meter. Deze mat is ideaal voor het gebruik van de netten van The Net Return. De bal kan dankzij de lengte van de mat (3m) terug tot bij de speler rollen. De mat is relatief hard wat voor startende spelers niet ideaal is als je nog vaak met je club in de mat slaagt.

Pro_Turf_-_Taylor_Pro_250kShield_d9124ee

De Quattro is het paradepaardje van de driving range matten. Hij heeft zijn naam niet gestolen, de vier lagen zorgen voor een goede schokabsorptie waardoor de impact op je gewrichten beperkt is. Deze vierkante mat heeft een grootte van 1,5m op 1,5m.​

4377A28D-1C6A-4B9D-890C-B1EFCE76B0C4.JPG

Om te kunnen profiteren van alle voordelen van de  Quattro golfmat in combinatie met de netten van The Net Return (o.a. het terugrollen van de bal) integreren wij de quattro golfmat in een grotere kunstgras mat:

Dankzij deze afwerking op maat kan je de ruimte waar jij thuis of op kantoor wil golfen volledig op maat laten inrichten. Deze birdie golfmat wordt op maat uitgesneden (alle vormen en afmetingen zijn dus mogelijk).

Ben je op zoek naar een zachte mat die het echte gras het best benadert? Dan ben je met de TEE line aan het juiste adres. Deze 3cm dikke mat laat je toe om je tee te prikken waar je wil, en is onze absolute favoriet! Wij gebruiken deze mat bij de bouw van golf studio's. Hierboven zie je Thomas Pieters op onze TEE line in de studio in Knokke.

4. Golfsimulator

Vandaag is er geen betere prijs/kwaliteit simulator op de markt dan Skytrak. De accuraatheid van de Skytrak hebben we zelf getest met tal van andere, veel duurdere, simulatoren (Foresight, Trackman). Skytrak levert met dit toestal een huzarenstukje!

 

De Skytrak staat naast de bal en geeft een laserpunt waar je de bal moet opleggen. Bij linkshandige spelers moet het toestel dus verplaatst worden naar de andere kant van de mat.

Het programma van Skytrak kan je downloaden voor zowel Apple als Android. Je krijgt gratis toegang tot de driving range. Voor extra games en features moet je een fee betalen. 

Wil je graag echte terreinen spelen? Dit kan uiteraard ook met de Skytrak! Hiervoor heb je een kwalitatieve PC en een Software packet nodig (meer info hierover kan je vrijblijvend via ons krijgen).

 

Beats of Golf gebruikt zelf The Golf Club 2019 en kunnen zo meer dan 150 000 terreinen wereldwijd spelen! Pebble beach is onze dagelijkse middagpauze 😊

QED golf simulator uneekor, indoor golf, golfstudio

Naast de Skytrak bieden wij ook de QED golfsimulator aan van Uneekor. De QED is een simulator die in tegenstelling tot de Skytrak op 2m80 boven de grond geplaatst wordt tegen het plafond. De QED hangt dus boven de speler. Hierdoor is de QED dé ideale oplossing voor rechts én linkshandige spelers die samen golfen. Bij de QED heb je een zone van ongeveer een halve vierkante meter op de grond waar je de bal kan leggen (i.p.v. het laserpunt bij Skytrak)

De QED is reactiever dan de Skytrak en zal het baltraject sneller tonen. De QED is het ideale toestel, voor locaties waar zowel links als rechtshandige spelers komen spelen. Deze super simulator komt met een stevig prijskaart. Ontdek hem hier.

5. Ga voor de ultieme experience (Scherm of projectie?)

Het programma van Skytrak kan je makkelijk op je PC, tablet of zelfs smartphone draaien. Je hoeft hier dus geen extra investering voor te maken. 

Wil je jouw Home Golf uitrusten met de ultieme experience, kies dan voor een projector en projectiescherm. Zowel het Home als Pro net van The Net Return kan uitgebreid worden met een projectiescherm. 

The Net Return heeft ook een derde net uitgebracht waarin de projector en het scherm volledig geïntegreerd zijn: de Simulator Series:

Voor de bouw van jouw golfstudio maken wij een impact screen op maat. Onze schermen bestaan uit drie lagen waardoor het geluid van de bal bij impact beperkt is. Het doek is zeer fijn geweven waardoor je een hele mooie projectie van de courses hebt. De op maat gesneden projectscreens worden in een frame gespannen. 

Kies jij voor een golfstudio? Dit is de way to go!

Kies jij voor een home golfstudio? Super, je gaat er geen spijt van hebben! 

Van een lege ruimte naar een prachtige studio? Dit zijn de stappen:

- Stuur ons een mailtje met wat informatie over de ruimte (foto, afmetingen, ...): info@beatsofgolf.com

- Wij plannen een eerste bezoekje om de ruimte te bekijken en wat extra uitleg te geven over alle producten en diensten

- Je ontvangt een offerte op maat (die voldoet aan jouw specifieke wensen)

- Na validatie van de offerte komen we nog eens langs om alles op te meten en de laatste zaken te bespreken

- Wij plannen de installatie

- Bij installatie wordt de studio volledig opgeleverd en leggen we alles in detail uit zodat jullie in "no time" kunnen genieten van de mooiste terreinen thuis.

Beats of Golf is dé referentie in België voor de installatie van Home Golf systemen. Heb je nog verdere vragen (kwaliteit pc, projector, ...)? Aarzel niet ons te contacteren via mail (info@beatsofgolf.com) of telefoon (+32485398873). 

CONTACT

info@beatsofgolf.com

TEL. 0032485398873

MAATSCHAPPELIJK ZETEL

BV BEATS OF GOLF SHOP

Leo Baekelandstraat 31

2650 Edegem

België

AXA IBAN BE96 7512 0891 5105

BTW BE 0684.569.976

ONZE PARTNERS

download (3).png

INDOOR GOLF ANTWERPEN

Noorderlaan 53 (boven DECATHLON)

Parking & ingang op +1

2030 Antwerpen

België